112 fotografie 2020

2 mei 2020 – omstreeks 20.45 uur werd er een woningbrand gemeld aan de Zandstraat in Ospeldijk. Brandweer team van Nederweert en Meijel werden ter plaatsen geroepen. Ook werden er uit voorzorg een ambulance en de ladderwagen uit Weert opgeroepen. Op de bovenverdieping was brand ontstaan waarschijnlijk in een aanwezige sauna. Er was veel rookontwikkeling ook in de woning. Een achterbuurman sprak over vlammen aan de achterzijde van de woning. Een bewoner is de het ambulance personeel gecontroleerd. Wij wensen de bewoners veel sterkte toe.

22 april 2020 – vanavond werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de Astenseweg N279. Net over de grens van Limburg met Brabant was een auto die vanuit Asten richting Meijel reed de macht over het stuur verloren. Eerst werd rechts de berm geraakt om vervolgens naar de andere weghelft te gaan, over een brede sloot en tot slot meters verder in een akker tot stilstand te komen. Diverse brandweer korpsen, politie, ambulance en de traumahelikopter waren ter plaatsen. De brandweer heeft de slachtoffers uit de auto bevrijd. De trauma arts is met een van de ambulances mee naar het ziekenhuis gegaan.

21 april 2020 – In de Deurnese Peel bij Helenaveen zijn er al enkele dagen bos en heidebranden. Door de harde wind die steeds van richting veranderd is de brand erg moeilijk te bestrijden. Vanavond 21 april was de brand tegen de Snoertsebaan in Liessel en moesten de paarden van een daar gelegen boerderij geëvacueerd worden. Heel veel brandweer teams zetten zich met man en macht in. Zij worden ondersteund door 4 Chinook helikopters die water halen in een nabij gelegen grindgat. Vandaag werd ook het leger ingezet om de brandweerlieden te helpen. Intussen hangt er zoveel rook in en om Liessel dat ook de A67 in beide richtingen is afgesloten.

13 april 2020 – omstreeks 15.24 uur werd de brandweer van Nederweert opgeroepen om bij het wozoco Aan Stad Thoês een controle uit te voeren. Hier werd een hinderlijke lucht waargenomen. Eenmaal ter plaatsen bleek het te gaan om een azijnlucht. Het trottoir was schoongemaakt met azijn. De leden van de brandweer mochten weer snel huiswaarts keren.

13 april 2020 – omstreeks 14.45 werd de brandweer gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan de Kruisvennendijk in Ospeldijk. De brandweer van Meijel kwam ter plaatsen en ook de ladderwagen van de brandweer Weert. De woning werd geventileerd en de schoorsteen werd geveegd door de brandweer. Er raakte gelukkig niemand gewond.

5 maart 2020 – Even na 15.00 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de Meijelsedijk. Ter hoogte van de Snelleblaakdijk was een auto frontaal in aanrijding gekomen met een tractor. De bestuurder van de auto zat bekneld en is door de brandweer van Meijel bevrijd. De chauffeur van de tractor werd opgevangen in de tankautospuit van de brandweer. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. Er zal onderzoek gedaan worden, hierdoor is de Meijelsedijk nog tijdelijk afgesloten. Wij wensen beide chauffeurs een snelle beterschap en veel sterkte.

9 februari 2020 – Zwaar ongeval Ospel
omstreeks 13.45 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval op de Meijelsedijk. Net buiten de kom van Ospel was een auto die richting Meijel reed, hard tegen een boom tot stilstand gekomen. Politie, brandweer, ambulances en de traumahelikopter werden opgeroepen. Bij aankomst zat het slachtoffer nog bekneld in de auto maar was wel aanspreekbaar. Met technisch gereedschap is het slachtoffer bevrijdt uit de auto. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De trauma arts is met de ambulance mee gegaan voor ondersteuning. De hulpdiensten moesten flink aan het werk in het stormachtige weer. Wij wensen het slachtoffer beterschap en sterkte, ook voor de familie.